Årets udflugt den 25. maj.

Lokalhistorisk forening for Grene Sogn har inviteret på udflugt.

I år går udflugten til Himmerland, hvor vi skal besøge den nyåbnede seværdighed Koldkrigsmuseet REGAN Vest, der skulle give sikkert ophold for de vigtigste ministerier og regenten i de første 14 dage af en atomkrig. Det er et fantastisk byggeri, der er sprunget ind i kalkhorsten i form af to ottetaller over hinanden, så der er kontorer og alle andre funktioner i to etager. Stedet har været skjult for omverdenen indtil for få år siden.

Desuden er der adgang til det parcelhus, hvor maskinmesteren boede. Han havde det daglige opsyn og vedligehold af bunkeren og alle dens funktioner, så det hurtigt kunne være klar til indflytning. Besøget i huset er en tidslomme, hvor man kommer ind i 80-erne med tv kørende med udsendelser fra den tid m.m.

I forbindelse med info og cafeen er der et fantastisk besøgscenter, hvor der fortælles om, hvordan tiden under den kolde krig påvirkede befolkningen og hvilke tiltag, der var forberedt til, hvis den kolde krig blev varm. Virkelig et sted for den nysgerrige, og her er vist ting ikke mange har haft kendskab til.

Vi har forberedt turen så godt som muligt og bussen er fuld, så nu ønsker vi godt vejr og godt humør.